Dashboard Creator: Opsætning af Widgets

Denne artikel vil guide dig gennem processen med at vælge og konfigurere Widgets, både store og små, samt hvordan du indstiller Target og yderligere tilpasninger. For at forstå og få det bedste resultat skal du først have en Tabel at lave dit Dashboard ud fra, har du brug for hjælp til dette kan du finde hjælp på linket her.

Kom i gang med dine Dashboard

Når du har tilføjet alle dine nøgle tal i din tabel (Læs mere her), kan du fremhæve disse i dit Dashboard. For at gøre dette skal du først trykke på “Add KPI Row” og herefter vælge mellem to typer Widgets; de store og de små.

Du kan rykke rundt på Widget rows ved hjælp af pilene og slette hele rows ved hjælp af skraldespanden i menuen til højre for hver række.

Fortryder du en ændring kan du trykke på “Reset”-knappen øverst. Her vil alle ændringer ændres til sidste gang du trykkede “Save”, så det kan være en god idé regelmæssigt at gemme dit setup.

Skræddersy dit Dashboard

Når du har valgt en widget type skal du vælge, hvilke tal du vil have fremhævet. Dette gøres ved at trykke på dit ønskede tal i Tabellen. (Læs om Tabellen her)

For yderligere modificering af dit Dashboard kan du vælge en ny Overskrift/Label til din Widget denne er Optional og vælges denne ikke bliver overskriften valgt ud fra [Column label] + [Row label].

Trend på pilen i dit Dashboard. Pilen i dit Dashboard viser hvorvidt dit KPI er steget eller faldet fra forrige måned. I Trend vælges hvorvidt det er neutralt, positivt eller negativt at den

Sæt dit Target på dit KPI

Opsætning af Targets på dit Dashboard giver dig mulighed for at fastlægge mål eller benchmarks for dine data. Du kan sætte dit target direkte på Dashboard-Widgetten. Sættes Target derimod i din Tabel vil det både vises i tabel og i selv Dashboardet.

Du sætter dit Target på Dashboard ved at trykke på knappen oppe i højre hjørne for det ønskede KPI.

Der er to primære typer at sætte dit target på:

• Number target: Number target er den simple måde at sætte target på da target her vil have fast værdi, du manuelt sætter og derfor først ændres ved at du selv indtaster et nyt Target.
  • Table Target: Table Target er et dynamisk target som peger på en kolonne i din tabel. På denne måde vil dit target tilpasse sig baseret på data I selv vælger. De kan være knyttet til variabler eller formler, hvilket muliggør mere tilpasningsdygtig målsætning baseret på realtidsdata.

Når Target er valgt, vil resultatet som default være neutralt og derfor vise en Mørkeblå farve i bjælken under Dashboardet. For at ændre dette, skal der vælges en trend på Target. Dette gøres i menuen over Target Type. Her skal vælges hvorvidt Dashboard skal være henholds positiv (Grøn) eller rød (Negative) hvis KPI’en er over target. På billedet her vil Dashboard være grøn hvis target er nået.

Du har mulighed for ikke at vise tabellen under dit færdige Dashboard, hvis dette ønskes skal du blot checke følgende knap under “Additional settings” af.